Blogg

Kan det vara Sömnapné?


skrivet den 16 aug av Admin, klockan:08:35

De senaste veckorna har det varit svårt att få en hel natts sömn då jag ofta vaknat helt kallsvettig efter mardrömmar och enligt min man har jag snarkat såpass högt att det låter som om någon borrar i väggarna. Förutom att jag har haft lite huvudvärk och kanske varit aningen tröttare än vanligt har jag faktiskt inte lagt så mycket vikt vid detta, men häromnatten väcktes jag av att Svante (min make) rycker i mig. Självklart blev jag arg eftersom jag för en gångs skull inte hade en mardröm.. Dock visade det sig att han nog hade gjort rätt i att väcka mig. Jag hade inte tagit ett andetag under nästan 1 minut. 

Tur att Google finns!

Nu sitter jag alltså framför datorn och googlar mina symptom. Jag behövde inte söka länge, redan första resultatet visade att det förmodligen är sömnapné som jag lider av. Vanliga symptom innefattar mardrömmar, svettningar, upprepade toalettbesök, onormal trötthet och huvudvärk. Som tur är verkar det inte vara alltför farligt och det finns flera saker man kan tänka på för att lindra sin sömnapné. Bland annat bör man undvika tobak och alkohol samt gå ner i vikt om man är överviktig. Detta betyder att jag nog borde börja ta tag i träningen för att bli av med de där extrakilona runt magen. Ska prata med Gunnel, min superaktiva kollega som äter kvarg morgon, middag, kväll, och se om hon kan ge mig lite träningstips. 


Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt